Maar met alcohol op stapt u natuurlijk niet achter het stuur. Alcohol en verkeer gaan niet samen. De regelgeving hierover verschilt echter per land. In onderstaand overzicht vindt u alle regels per land bij elkaar.

Land Regels omtrend alcohol in het verkeer
Vlag van België België Voor bestuurders is het maximum toegestande alcohol promillage 0,5 g/l. Voor beroepschauffeurs is het maximum toegestande alcohol promillage 0,2 g/l.
Vlag van Bulgarije Bulgarije Alcohol is niet toegestaan.
Vlag van Denemarken Denemarken Het maximale promillage alcohol is 0,5 g/l.
Vlag van Duitsland Duitsland Voor ervaren bestuurders is het maximum toegestande alcohol promillage 0,5 g/l. Voor beginnende bestuurders is alcohol niet toegestaan. Voor beroepschauffeurs is alcohol niet toegestaan.
Vlag van Estland Estland Het maximale promillage alcohol is 0,2 g/l.
Vlag van Finland Finland Het maximale promillage alcohol is 0,2 g/l.
Vlag van Frankrijk Frankrijk Voor ervaren bestuurders is het maximum toegestande alcohol promillage 0,5 g/l. Voor beroepschauffeurs is het maximum toegestande alcohol promillage 0,5 g/l. Voor beginnende bestuurders is het maximum toegestande alcohol promillage 0,2 g/l.
Vlag van Griekenland Griekenland Voor ervaren bestuurders is het maximum toegestande alcohol promillage 0,5 g/l. Voor beginnende bestuurders is het maximum toegestande alcohol promillage 0,2 g/l. Voor beroepschauffeurs is het maximum toegestande alcohol promillage 0,2 g/l.
Vlag van Hongarije Hongarije Alcohol is niet toegestaan.
Vlag van Ierland Ierland Voor ervaren bestuurders is het maximum toegestande alcohol promillage 0,5 g/l. Voor beginnende bestuurders is het maximum toegestande alcohol promillage 0,2 g/l.
Vlag van Italië Italië Voor ervaren bestuurders is het maximum toegestande alcohol promillage 0,5 g/l. Voor beginnende bestuurders is alcohol niet toegestaan. Voor beroepschauffeurs is alcohol niet toegestaan.
Vlag van Kroatië Kroatië Voor ervaren bestuurders is het maximum toegestande alcohol promillage 0,5 g/l. Voor beginnende bestuurders is alcohol niet toegestaan. Voor beroepschauffeurs is alcohol niet toegestaan.
Vlag van Letland Letland Voor ervaren bestuurders is het maximum toegestande alcohol promillage 0,5 g/l. Voor beginnende bestuurders is het maximum toegestande alcohol promillage 0,2 g/l.
Vlag van Litouwen Litouwen Voor ervaren bestuurders is het maximum toegestande alcohol promillage 0,4 g/l. Voor beginnende bestuurders is alcohol niet toegestaan. Voor beroepschauffeurs is alcohol niet toegestaan.
Vlag van Luxemburg Luxemburg Voor ervaren bestuurders is het maximum toegestande alcohol promillage 0,5 g/l. Voor beginnende bestuurders is het maximum toegestande alcohol promillage 0,2 g/l. Voor beroepschauffeurs is het maximum toegestande alcohol promillage 0,2 g/l.
Vlag van Nederland Nederland Voor ervaren bestuurders is het maximum toegestande alcohol promillage 0,5 g/l. Voor beginnende bestuurders is het maximum toegestande alcohol promillage 0,2 g/l.
Vlag van Noorwegen Noorwegen Het maximale promillage alcohol is 0,2 g/l.
Vlag van Oostenrijk Oostenrijk Voor ervaren bestuurders is het maximum toegestande alcohol promillage 0,5 g/l. Voor beginnende bestuurders is het maximum toegestande alcohol promillage 0,1 g/l. Voor beroepschauffeurs is het maximum toegestande alcohol promillage 0,1 g/l.
Vlag van Polen Polen Het maximale promillage alcohol is 0,2 g/l.
Vlag van Portugal Portugal Het maximale promillage alcohol is 0,5 g/l.
Vlag van Roemenië Roemenië Alcohol is niet toegestaan.
Vlag van Slovenië Slovenië Voor ervaren bestuurders is het maximum toegestande alcohol promillage 0,5 g/l. Voor beginnende bestuurders is alcohol niet toegestaan. Voor beroepschauffeurs is alcohol niet toegestaan.
Vlag van Slowakije Slowakije Alcohol is niet toegestaan.
Vlag van Spanje Spanje Voor ervaren bestuurders is het maximum toegestande alcohol promillage 0,5 g/l. Voor beginnende bestuurders is het maximum toegestande alcohol promillage 0,3 g/l. Voor beroepschauffeurs is het maximum toegestande alcohol promillage 0,3 g/l.
Vlag van Tsjechië Tsjechië Alcohol is niet toegestaan.
Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk Het maximale promillage alcohol is 0,8 g/l.
Vlag van Zweden Zweden Het maximale promillage alcohol is 0,2 g/l.
Vlag van Zwitserland Zwitserland Voor ervaren bestuurders is het maximum toegestande alcohol promillage 0,5 g/l. Voor beginnende bestuurders is het maximum toegestande alcohol promillage 0,1 g/l. Voor beroepschauffeurs is het maximum toegestande alcohol promillage 0,1 g/l.